Érdekességes a Mercedesről

Érdekességes a Mercedesről

Luxus autó bérlése Budapesten nem lehetetlen, csak a legjobbat kell keresni! Nálunk megtalálja az Ön számára ideális választást, hiszen luxus autóink mindegyike a Mercedes autócsalád kiemelkedő darabjai közé tartozik. Nem véletlenül erre a márkára esett a választásunk.

A Mercedes történelmi autómárka, mely mára világhírnevet szerzett magának. Az első Mercedes jelzéssel ellátott autó 1901-ben gördült ki a gyárból. Kezdetben Karl Benz és Gotlieb Daimler külön céget birtokoltak, ám a későbbiekben egyesültek, majd végül, 1926-ban megalapították a Daimler-Benz céget. Sajnos, Daimler már nem érte meg az egyesítést, ugyanis 1900 márciusában elhunyt.

Sokan nem tudják, de a Mercedes ikonikus márkajelét egy képeslapnak köszönhetjük. Mikor Daimler Deutz-ba költözött, egy képeslapot küldött családjának, amelyen egy háromágú csillaggal jelölte meg lakásának helyét. Később, mikor a cég ismertetőjelet keresett magának, Daimler fiai emlékeztek a csillagra, akik a „földön, vízen, levegőben” szimbólumaként szabadalmaztatták a háromágú csillagot.

Az autók neve sem lett véletlenül Mercedes. Wilhelm Meybach, a márka akkori főkonstruktőrje találkozott egy Emil Jellinek nevű üzletemberrel. A férfi annyira imádta az autókat, hogy rengeteg instrukcióval és ötlettel látta el Meybachot, melyek segítségével az autók még hatékonyabbakká váltak. Jellinek az új modellekből 36 darabot rendelt, és egyetlen kitétele az volt, hogy az autók lánya, Mercedes nevét viseljék.

Cégünk évek óta foglalkozik luxus autók bérbeadásával Budapesten, így minden igényt kielégítő szolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek! Ha Ön is élvezni szeretné ennek a történelmi márkának az előnyeit luxus autó bérlés képében, keressen minket!

Share Button
Azonnali elérhetőség
Tel:
(+36 30) 933-2355
Email:
office@luxurylimousine.hu